BUDAYA

Dalam meneruskan seni warisan budaya yang ditinggalkan oleh nenek moyang katani, terdapat anak-anak muda tampil untuk menyahut seruan itu. Begandang, begambus, begulintangan, meniup seruling dan ampung serta mengesel Biola dengan tujuan memberi khidmat sosial dan masyarakat dalam membuat persembahan kebudayaan sempena majlis kahwin, pembukaan rasmi, dan majlis-majlis yang bersesuaian baik di rumah-rumah mahupun di dewan-dewan dan hotel-hotel.

Dewan Muhibah, Ahad, 28 Jun 2009

0 comments

Ada 1 insiden yang mencuit hati berlaku pada hari ani semasa citraseni memeriahkan lagi majlis persandingan kawan Ak Azmi Si Pengantin Laki. Citra seni sudah berada di dewan se awal 9.00 pagi, yang ada masa ani Cg Eddy, Cg Ali, Azmi, Nabil & akmal. Dpt lah kami set up barang2 santai2, nda rabut2. Yang cantik dan uniknya hari ani, pengantin laki sampat mendangani kami set up brg2…

Hampir 10am, cg amir dan halim pun datang. Buat pertama kalinya, cg amir membawa saxapone yg berharga $5k, wow. Nyaman kali bunyi nya ah, Wow! Liat gambar. Hari ani c nabil menjadi ketua dan jadi instructor sebab ia saja yang inda pakai baju hitam, hehehe. Enjoy main hari ani, ada beberapa buah lagu baru kami mainkan. Tahniah to citraseni. Balik semula kepada insiden tadi, ADA SEORANG AHLI CITRASENI ATU KAN MENYEBUT BROCHURE, TESABUT VOUCHER….APA LAGI YANG LAIN PUN MENGETAWAKAN. MESTI INGATKAN DUIT SAJA NI ……. HEHEHE. Sehari sepatah kata “Voucher”. Supaya suspen, orang citraseni saja yg tahu siapa orangnya. Sabar saja lah!

Geng yang hadir: Azmi, Eddy, Pg Ali, Amir, Halim, Akmal and Nabil

Orchid Garden

0 comments


Mana c azmi ah.. Kesian ia ni nada banyak gambarnya

Tangan siapa lagi tu...

Sabar mir ah, aku paham perasaan mu...andang nya tu c halim ah

Apa ne

Mana satu kan ko main dulu ne??Band yang hadir

Kes minuman kana ambil.. Jangan lagi di cuba

Dapat jua minum semula.. Sajuk hati

Malam yang penuh sejarah apabila Citra Seni dgn 5 org pemuzik muda yang bersemangat waja pulang ke rumah larut malam. Majlis Gala Night bagi tamat latihan rekrut polis penuh dengan persembahan-persembahan yang menarik dan menghiburkan seperti pakaian aneka ragam, karaoke disamping kumpulan pancaragam dan Citra Seni. Pada malam itu, bermacam-macam adegan yang dapat ditonton, maklum sajalah ahli-ahli polis yang diraikan muda-muda belaka. Persembahannya pun selera bisdia yang berumur antara 20 ke 25 thn barangkali…

Citra seni memulakan gandannya pada jam 7.45 dengan Gabungkok mengiringi tetamu kehormat yang baru datang menuju meja khas beliau. Dalam diam-diam, salah seorang pegawai polis ani kawan kepada salah seorang ahli Citra Seni. Persembahan pun dibuat secara bergilir-gilir dengan kumpulan pancaragam yang berada bersebelahan dengan Citra Seni….muda-muda…..pemain drum and keyboard durang bukan masculine, tapi feminine…haha.

Makan! Citra seni memilih untuk makan akhir selepas gang band makan, kami begandang 4-5 buah lagu, then kami belusir ke meja jamuan di belakang, kira kes lapar lah 2.

Suasana malam ani lain dari yg lain lah…… campur-campur sajuk panas dengan adegan-adegan tuuuuut. Imagine sendiri lah ah….haha. anyway, kami enjoyed begandang malam ani….yg penting kana byr. Biasanya acara habis dalam pukul 10 ke 11.. Kali ane pukul 1++,World!!!!! Kami layan saja, yg penting kita happy.

Geng yang hadir: Azmi, Pg Ali, Halim, Amir and Akmal
 

Citra Seni Copyright © 2008 Black Brown Pop Template by Ipiet's Blogger Template