BUDAYA

Dalam meneruskan seni warisan budaya yang ditinggalkan oleh nenek moyang katani, terdapat anak-anak muda tampil untuk menyahut seruan itu. Begandang, begambus, begulintangan, meniup seruling dan ampung serta mengesel Biola dengan tujuan memberi khidmat sosial dan masyarakat dalam membuat persembahan kebudayaan sempena majlis kahwin, pembukaan rasmi, dan majlis-majlis yang bersesuaian baik di rumah-rumah mahupun di dewan-dewan dan hotel-hotel.

Hadirnya Keluarga Baru dalam Citra Seni

0 comments
Syukur Alhamdulillah.

Salah sorang dari pada keluarga citra seni (Amir) telah pun mendapat cahaya mata mereka iaitu seorang pendikar bernama Ahmad Irfan Aqhari dilahirkan pada 28/12/2009 pada jam 00:16 di JPMC hospital.

Semoga anak nya sihat selalu, dan menjadi seorang yang soleh di masa yang akan datang Amin.......
Amir, main instrument apa ne nanti Ahmad Irafan Aqhari ane? hehehe

27/12/2009 Kampong Kota Batu

0 comments

Dengan dindangan lagu ketawa lah lagi, para jamputan pun turut tersenyum dengan dindangan lagu tersebut.

Walapun selepas membuat persembahan pada di malam nya.Citra Seni tidak rasa letih untuk membuat persembahan pada pagi nya.. Dengan di hadiri beberapa pemain mampu untuk menghiburkan pada hari itu.


26/12/2009 ICC

0 comments


Malam minggu, 26/12... citra seni telah pun turun ke ICC bagi mehadiri majlis bebadak dan majlis besanding. Dengan ada nya speaker baru, lebih mantap lah lagi lagu yang di bawah oleh citra seni. Dalam yang sama citra seni juga di gabungkan dengan kempulan tawsyih.

Jam 10 lalu.. majlis pun selesai.. kami tak sabar untuk menunggu hari esuk untuk beraksi di Kampong Kota Batu...
 

Citra Seni Copyright © 2008 Black Brown Pop Template by Ipiet's Blogger Template