BUDAYA

Dalam meneruskan seni warisan budaya yang ditinggalkan oleh nenek moyang katani, terdapat anak-anak muda tampil untuk menyahut seruan itu. Begandang, begambus, begulintangan, meniup seruling dan ampung serta mengesel Biola dengan tujuan memberi khidmat sosial dan masyarakat dalam membuat persembahan kebudayaan sempena majlis kahwin, pembukaan rasmi, dan majlis-majlis yang bersesuaian baik di rumah-rumah mahupun di dewan-dewan dan hotel-hotel.

Terabang

0 comments
Waaahhhhh bulan 6 kan masuk dah.. banyak order gulingtangan g bulan ane. Tapi ada lagi yang sampat ambil peluang untuk keluar negeri hehehehe... 3 org big boss ne termasuk aku jua yang akan menghilang buat sementara waktu.

Tapi baik jua tym show bulan 6 ane semua berada di Brunei dah... Wahahaha gila harta punya pasal ne... Tepat waktunya semua ada hehehe..

Ok pada ahli citra seni yang akan menghilang bulan 6 ane jangan lupa bawa2 ulih2 dari negeri sebarang a2 k. Semoga selamat dalam perjalanan dan pulang balik ke Brunei. Amin...

Ada harapan ne

KEMBALINYA CITRA SENI

0 comments

A'kum semua... Batah dah citra seni inda kedangaraan bunyinya.. Tapi dalam masa yang sama citra seni gila harta jua dalam diam-diam hahahaha..

Alhamdulillah selepas selesai saja semua urusan ahli-ahli citra seni, kini kami semua kembali beraksi di majlis-majlis. hehehe... buat pengetahuan semua www.citraseni.xtreemhost.com tidak lagi kami gunakan dan ini adalah blog resmi kami.

Terima Kasih pada semua yang menyokong kami

Nanti ku update g kaja masa ne.hehehe

Azz

EMPIRE THEATRE 13 MAY 2009

0 comments

Citra seni begandang lagi untuk majlis 2nd ABAC MEETING anjuran Dewan Perniagaan Tionghua. Show malam atu sempena makan malam dan persembahan musical. Show yang terlibat gulintangan CITRA SENI, peragaan pakaian tradisional melalyu, dan artis Brunei Puteri Norizah.

Citra seni main dalam 4 slot khas, diantaranya mengiringi modal-modal yang buat show pakaian, terpaksa kami modify rentak lagu yang sesuai. Paning kami jua mikirkan camana lagu jazz di tradisionalkan ehehehe. Last2 kami main sj lagu tipa, kain jong sarat tukar beatnya sj, layan… kami enjoyed lah.

After show, macam biasa acara yang dinanti2, ehe. Acara mengisi parut yang berlagu keroncong. Kapisan jua harganya bila ditanya pelayan di sana, $55 per head. Kami makan sj lah, sama jua free hahaha. End of show around 10pm +/-


Hadir: Eddy, Alim, Amir, Azmi, Halim, Nabil & Akmal
 

Citra Seni Copyright © 2008 Black Brown Pop Template by Ipiet's Blogger Template