BUDAYA

Dalam meneruskan seni warisan budaya yang ditinggalkan oleh nenek moyang katani, terdapat anak-anak muda tampil untuk menyahut seruan itu. Begandang, begambus, begulintangan, meniup seruling dan ampung serta mengesel Biola dengan tujuan memberi khidmat sosial dan masyarakat dalam membuat persembahan kebudayaan sempena majlis kahwin, pembukaan rasmi, dan majlis-majlis yang bersesuaian baik di rumah-rumah mahupun di dewan-dewan dan hotel-hotel.

Random Picture

0 comments
Bulan Ramadan masih lagi kita sambuti.. Citra Seni seperti biasa mengambil kesempatan ini untuk berihat... Mungkin bulan ani nada main.. Tapi ada setengah daripada orang di kempulan kami masih aktif.. Seperti persembahan Hari Raya dan sebagainya...

Di atas ane just random picture untuk di lihat dah di hayati.. Hehehehe maklum lah budak baru belajar.. So bulan 10 kami akan memulakan serangan kami di kampong-kampong or di majlis-majlis hehehehe.. Tapi kami sambut hari raya lu macam biasa.. Nya orang putih jangan kan gagas ane.. nYa orang melayu Slow and steady..

K Jumpa lagi semua
 

Citra Seni Copyright © 2008 Black Brown Pop Template by Ipiet's Blogger Template