BUDAYA

Dalam meneruskan seni warisan budaya yang ditinggalkan oleh nenek moyang katani, terdapat anak-anak muda tampil untuk menyahut seruan itu. Begandang, begambus, begulintangan, meniup seruling dan ampung serta mengesel Biola dengan tujuan memberi khidmat sosial dan masyarakat dalam membuat persembahan kebudayaan sempena majlis kahwin, pembukaan rasmi, dan majlis-majlis yang bersesuaian baik di rumah-rumah mahupun di dewan-dewan dan hotel-hotel.

HUA HO Manggis 11/10/09

0 comments

Sebulan lebih Citra Seni tidak memagang instrument kesayangan meraka. Tapi kini Citra Seni mula beraksi kembali dengan wajah gembira dan semangat berkobar-kobar.

Ahad 11.10.2009, Citra Seni di jemput untuk bergandang di majlis Perkahwinan.. Syukur majlis berjalan dengan lacar seperti yang sudah-sudah.

Acar mula pada jam 11. Tapi semua ahli Citra Seni hadir sebelum pukul 10 kerana tidak sabar lagi untuk beraksi. kami set up barang awal jadi sanang lah kami menikmati jamuan awal. Dalam majlis tersebut kami juga di iringi oleh sebuah Band yang mengelar diri mereka JAR BAND. Meriah sungguh.. Batah dah kami inda main atu puas2 tah kami memukul, meniup, mengisil dan macam-macam lagi aksi yang kami buat.

Seperti biasa dalam jam 3 majlis pun selasai.. Kalau di ikut kan hati ida pulang mahu berhanti rasanya hehehe.. ok Tak apa hujung minggu lain kali mesti lagi ada...

Hadir: Pg Ali, Amir, Azmi, Akmal, Fauzie dan Aleem

Tidak hadir: Eddy

Pakaian: ditaja oleh gagak hitam dengan jong sarat bertatah emas buatan tangan
(Bila lagi tukar baju Boss hehehe) . Masih Sama

Makanan: lazat? bagus... hehehe
 

Citra Seni Copyright © 2008 Black Brown Pop Template by Ipiet's Blogger Template