BUDAYA

Dalam meneruskan seni warisan budaya yang ditinggalkan oleh nenek moyang katani, terdapat anak-anak muda tampil untuk menyahut seruan itu. Begandang, begambus, begulintangan, meniup seruling dan ampung serta mengesel Biola dengan tujuan memberi khidmat sosial dan masyarakat dalam membuat persembahan kebudayaan sempena majlis kahwin, pembukaan rasmi, dan majlis-majlis yang bersesuaian baik di rumah-rumah mahupun di dewan-dewan dan hotel-hotel.

25/12/2009 Latihan dan Pesta BBQ

0 comments

Latihan di adakan untuk memperbaiki kami dan persembahan kami... Dan juga menambah lagu-lagu kami. Memandangkan show kami akan berlangsung sabtu dan hari ahad... kami coba untuk memperbaiki apa yang patut... Banyak lagu yang lama tersimpan akhirnya di luahkan.. Adalah lagu yang hilang kawalan tadi pasal enjoy banar hehehe

Di samping itu juga tuan rumah (Abg Eddy) telah pun membuat majlis yang serdahana tapi memuaskan... Memandangkan minggu-minggu lapas kami inda banyak rihat dan nada masa berkumpul lalU majlis BBQ pun di adakan hehehe.

Di samping tengah nyaman makan ada sikit show yang di buat oleh Amir... gelagat yang melucukan yang mungkin ahli-ahli citra seni susah untuk lupakan.. hehehe yang pasti kami saja tahu gelagatnya...

Sampai sini saja... masih lagi banyak cerita yang akan kami kongsikan bersama nanti...
HIDUP CITRA SENI

20/12/2009 Kampong Lambak Kanan

0 comments20/12 citra seni turun ke kampong lmbak kanan... Di hadiri beberapa orang yang berjiwa seni... Seperti biasa kami memulakan lagu kami dengan lagu kudidi dan gambukuk bagi memulakan adat kami...

Seperti biasa citra seni datang tepat pada masanya... Citra seni tidak membuang masa untuk memagang alat instrument masing-masing... Adalah buang masa sikit-sikit.

Memandangkan penganti laki, majlis selasai dalam pukul 2 lalu dan citra seni balik ke haluan masing-masing... minggu dapan 26 dan 27 citra seni akan beraksi di ICC dan di Kampong Kota batu..

semua hadir keculi halim n fauzie.. Jauh di perantauan bisdurag masa ne.. c Azmi menahan rasa masa tu walaupun kurang sihat hehe.. 

Citra Seni Copyright © 2008 Black Brown Pop Template by Ipiet's Blogger Template