BUDAYA

Dalam meneruskan seni warisan budaya yang ditinggalkan oleh nenek moyang katani, terdapat anak-anak muda tampil untuk menyahut seruan itu. Begandang, begambus, begulintangan, meniup seruling dan ampung serta mengesel Biola dengan tujuan memberi khidmat sosial dan masyarakat dalam membuat persembahan kebudayaan sempena majlis kahwin, pembukaan rasmi, dan majlis-majlis yang bersesuaian baik di rumah-rumah mahupun di dewan-dewan dan hotel-hotel.

3/01/2010 Kampong Bunut

0 comments

Syukur, hingga kini Citra Seni mampu mengejak langkah ke tahun baru 2010. Banyak kenangan manis yang di tinggalkan tahun 2009. Tapi kenangan itu tidak putus setelah kami berada di kampong Bunut.

3/01/2010 citra seni turun padang untuk memeriahkan majlis perkahawinan kawan Amir di Kampong Bunut. Majlis pada awal bulan tahun ini sungguh meriah. Hinggakan kami tidak sempat untuk mengambar kenangan-kenangan tersebut.

Adat berbasuh kaki yang di buat pada waktu itu dan di dindangkan lagu Joget Seri Kenangan, cukup sesusai bagi memeriah kan sesuana majlis tersebut. Dengan dindangan suara dari Fauzi (penyani kami) mampu menarik salah sorang dari balah pengantin untuk berduet dengannya.

Seperti biasa jam 3 lalu kami pun kembali ke haluan masing-masing.
hehehehe

Bagi mereka yang masih menyokong Citra Seni teruskan dan berbanyak terima kasih kepada mereka yang memberikan kepercayaan kepada kami untuk memeriahkan majlis mereka.

Tidak lupa mengucapkan
SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU
2010
 

Citra Seni Copyright © 2008 Black Brown Pop Template by Ipiet's Blogger Template